Inaugurarea laboratorului Juniper Networks la UCV

Universitatea din Craiova a primit în acest an o donație substanțială din partea companiei Juniper Networks prin Academia de Cloud Computing și Automatizări găzduită la Craiova în cadrul INCESA (Infrastructura de Cercetare în Științe Aplicate a Universității din Craiova). Ca element de remarcat este faptul că acesta este primul laborator de acest gen donat și susținut de către Juniper Networks în mediul academic din România.


Donația include patru kit-uri de laborator cu echipamente enterprise care vor fi folosite pentru educație și practică în cadrul cursurilor de rețele de calculatoare și nu numai. Kit-urile de laborator conțin echipamente profesionale de rețelistică incluzând 4 routere MX-80, 8 switch-uri QFX 5100 și 8 firewall-uri SRX 340.


Prin semnarea acestui parteneriat strategic, Juniper Networks și Universitatea din Craiova își asumă responsabilitatea formării studenților craioveni la cerințele actuale ale pieței și furnizarea unor cunoștințe, competențe tehnice și oportunități promițătoare de carieră studenților UCV.


Inaugurarea laboratorului JNCAA (Juniper Networks Cloud and Automation Academy) va avea loc astăzi la ora 14:30 în sediul INCESA.

Știri@UCV 02.10.2023